Просто и много достъпно ястие за всеки. Това ястие доказва, че

...
Просто и много достъпно ястие за всеки. Това ястие доказва, че
Коментари Харесай

Само настържете тиквички и картофи: Тази гозба пленява с аромат и вкус!

Просто и доста налично ядене за всеки. Това ядене потвърждава, че яденето може да бъде вкусно и без месо. Накрая от мен прибавих моцарела и малко модифицирах рецептата, обогатявайки остарялото ядене.

Може да сложите и нормално сирене, домашно, само че също толкоз вкусно е и в оригинал. Всичко зависи от вашия усет. Може да добавите и нещо по ваш избор от хладилника. Любителите на месо могат да прибавят и сушено месо, с цел да коригирате усета на запеканката.

Като цяло основата за вкусната запеканка с тиквички и картофи е доста вкусна и се прави от няколко елементарни съставки. Ето какво ви би трябвало, с цел да си я приготвите:

 лесна запеканка

Запеканка от тиквички и картофи

Продукти: 

3 приблизително огромни тиквички до 1 кг

1 кг картофи (може и повече)

1 глава червен лук

1 алена чушка

1 връзка магданоз

4 яйца

1 чаша брашно (200 мл)

1,5 ч.л. сол

1 пакетче бакпулвер

150 мл олио

250 г моцарела или друго сирене по желание

Приготвяне: 

Почистете тиквичките от кората, в случай че е остаряла и жилава. Не е нужно да белите младите тиквички. След това настържете тиквичките на ренде, след което направете същото и с картофите.

 настъргани тиквички

В обособен съд сложете тиквичките да се отцедят от водата, а в различен – картофите. След това настържете и една глава червен лук (може и бял, само че аленият е по-вкусен) и го прибавете към настърганите картофи.

Отделно в огромна купа разбийте 3 яйца, прибавете 150 мл олио, 1 чаена лъжичка сол (или 1,5 лъжички, според от вкуса), черен пипер, 1 пакетче бакпулвер и най-после прибавете галетата. Комбинирайте всички съставки с бъркалка.

 настъргани тиквички и картофи

Нарежете на ситно 1 връзка магданоз, след което го прибавете към яйчената примес. Ще ви би трябвало и 1 алена чушка, която също би трябвало да нарежете на лентички, след което да я добавите на ситно към сместа. Чушката се прибавя към яйчената примес.

 примес за запеканка

Отцедете картофите от водата и ги прибавете към яйчената примес дружно с лука. Повторете същото с тиквичките, отцедете добре и прибавете в купата с останалите съставки. Разбъркайте добре, до момента в който съставките се смесят отмерено.

 запеканка в тава

Застелете с хартия за печене огнеупорна форма и я намажете леко с нормално олио или зехтин. Изсипете сместа и я разстелете добре, след което заравнете от горната страна. По предпочитание от горната страна сложете сирене или кашкавал, аз сложих едро нарязана моцарела.

 запеканка с тиквички и моцарела

Паят се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса, към 50 минути до 1 час. След това изчакайте запеканката да изстине малко, след което нарежете на кубчета и сервирайте.

 запеканка с тиквички и картофи

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР